Το έργο σας – Η εμπειρία μας.

Λειτουργίες φόρτωσης εξωτερικού ιμάντα ελικοπτέρου (HESLO)

Μεταφορές υλικών κατασκευών, εργαλείων, εξοπλισμών, μηχανήματα εξόρυξης ή δομικά στοιχεία κατασκευών, οικίσκων, προμήθεια καταφυγίων, υλοτόμηση, κατάσβεση φωτιάς, εμπορευμάτων, εκκένωση έκτακτης ανάγκης, τοποθέτηση αγαλμάτων και μνημείων ή πυλώνων για εταιρείες στον τομέα της ενέργειας. τομέας όπως ανεμογεννήτριες, πύργοι υψηλής τάσης κ.λπ. ειδικά (αιωρούμενα) φορτία και έργα μεγάλου υψόμετρου (γερανός ελικοπτέρου, υπηρεσίες ανύψωσης φορτίου ελικοπτέρου – επιχειρήσεις HESLO και HEC) είναι μια από πολλές άλλες υπηρεσίες εξειδικευμένων εργασιών υψηλού κινδύνου που εκτελεί η ROTORS και οι συνεργάτες της σύμφωνα με τον κανονισμό EASA

Χάρη στην υπηρεσία αεροπορικής μεταφοράς με ελικόπτερο, είναι δυνατή η εύκολη και γρήγορη μεταφορά φορτίου μεταξύ σχεδόν οποιουδήποτε σημείου. Μοναδική προϋπόθεση παραμένει η δυνατότητα φόρτωσης του αεροσκάφους ή ανάρτησης του φορτίου σε ειδικό άγκιστρο του αεροσκάφους (ανάλογα με την επιλεγμένη επιλογή). Χρησιμοποιώντας ελικόπτερα για τη μεταφορά εμπορευμάτων εξοπλισμένα με λύσεις που επιτρέπουν την εσωτερική φόρτωση, καθώς και εξωτερικά συστήματα ανάρτησης φορτίου, προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφοράς για ειδικά φορτία ασυνήθιστων διαστάσεων και σχημάτων, καθώς και σε μέρη όπου η φόρτωση ή η εκφόρτωση στο έδαφος είναι δύσκολη ή δαπανηρή.  Οι υπηρεσίες γερανών ελικοπτέρων είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε κατασκευαστικές εργασίες σε ψηλά κτίρια (π.χ. συναρμολόγηση εξοπλισμού στις κορυφές πολυώροφων κτιρίων) ή σε δυσπρόσιτες περιοχές. Για επιχειρήσεις με αιωρούμενα φορτία, το ελικόπτερο AIRBUS H125, ικανό να μεταφέρει φορτία έως 1200 kg ή EUROCOPTER AS350B2  ικανό να μεταφέρει φορτία έως 800 kg, με έναν καινοτόμο μηχανισμό ανάρτησης που ονομάζεται cargo swing, “Οι πραγματικές επιδόσεις (ωφέλιμο φορτίο, ταχύτητα, εμβέλεια, επιβάτες) θα καθοριστούν από τις καιρικές συνθήκες και το υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας τη στιγμή της αποστολής”.

Μεταφορά ειδικών φορτίων με ελικόπτερο – πότε αξίζει τον κόπο;

Η αεροπορική μεταφορά φορτίου συνδέεται συχνότερα με την ανάγκη να σωθούν ζωές και υγεία ή στρατιωτικές μεταφορές. Ωστόσο, οι οντότητες που δραστηριοποιούνται στον αεροπορικό κλάδο χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη τους και για την περιστασιακή μεταφορά φορτίου ή εμπορευμάτων. Με τη χρήση ελικοπτέρων για μεταφορά, καθίσταται δυνατή η ανέλκυση και η αεροπορική μεταφορά τέτοιου φορτίου, η μετατόπιση του οποίου με συμβατικά μέσα μεταφοράς θα ήταν αδύνατη ή θα παρεμποδιζόταν σημαντικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για προϊόντα που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία, με μη τυποποιημένες διαστάσεις ή σχήματα, για τα οποία τα μηχανήματα και οι συσκευές που χρησιμοποιούνται συνήθως για την κίνησή τους –γερανοί και γερανοί– δεν λειτουργούν. Ο περιορισμένος χώρος που περιβάλλει το φορτίο, που το περιβάλλει με αντικείμενα ή κατασκευές που δεν επιτρέπουν ελεύθερους ελιγμούς του γερανού, το υψηλό κόστος εγκατάστασης μηχανών που επιτρέπουν τη μετακίνηση του φορτίου – αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους είναι περισσότερο κερδοφόρα και λειτουργική μεταφορά με ελικόπτερο. Επίσης, όταν μετράει ο χρόνος παράδοσης και η μεταφορά πρόκειται να γίνει σε σχετικά σύντομη διαδρομή, τα ελικόπτερα που είναι προσαρμοσμένα να μετακινούν αιωρούμενα φορτία στο αεροσκάφος είναι τέλεια. Μόλις έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, μπορούμε να σας δώσουμε μια σταθερή τιμή για ολόκληρη την εργασία, αν θέλετε.

Λειτουργίες φόρτωσης εξωτερικού ιμάντα ελικοπτέρου (HESLO)

Τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για μεταφορικούς σκοπούς επιτρέπουν τη μετακίνηση φορτίων με δύο τρόπους. Το πρώτο από αυτά περιλαμβάνει την αεροπορική μεταφορά φορτίου που τοποθετείται μέσα στο ελικόπτερο. Το εσωτερικό του αεροσκάφους, ειδικά προσαρμοσμένο για αυτό, επιτρέπει τη μεταφορά εμπορευμάτων σε έτοιμες παλέτες, σε δικτυωτά κουτιά μεταφοράς και σε ειδικά κοντέινερ. Το δεύτερο σύστημα μεταφοράς εμπορευμάτων περιλαμβάνει τη χρήση αναρτημένων συστημάτων και τη μεταφορά φορτίου εκτός του αεροσκάφους, αναρτημένα σε ειδικό άγκιστρο ή άλλου τύπου προσάρτημα. Αυτός ο τύπος μεταφοράς συνιστάται, ωστόσο, όταν είναι απαραίτητο να μετακινήσετε το φορτίο σε μικρές αποστάσεις, λόγω της ανάγκης δημιουργίας ασφαλούς διαδρομής πτήσης, παρακάμπτοντας κατοικημένες περιοχές και εκτεταμένες υποδομές.

Πλεονεκτήματα χρήσης ελικοπτέρων για μεταφορά φορτίου

Με τη χρήση ελικοπτέρων, καθίσταται δυνατή η ταχεία μεταφορά φορτίου μεταξύ δύο επιλεγμένων τοποθεσιών. Ανάλογα με το βάρος και τις διαστάσεις του μεταφερόμενου φορτίου, επιλέγεται ένα αεροσκάφος με κατάλληλες τεχνικές παραμέτρους – χωρητικότητα φόρτωσης και χωρητικότητα –. Η χρήση ελικοπτέρων λειτουργεί άψογα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όταν υπάρχει ανάγκη για άμεση και γρήγορη μετακίνηση φορτίου. Η εκτέλεση αεροπορικών μεταφορών είναι δυνατή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και ο μόνος παράγοντας που εμποδίζει την απόδοση της πτήσης μπορεί να είναι οι άτυπες καιρικές συνθήκες. Η προσέγγιση για αεροπορική μεταφορά προστατεύει τον αποστολέα από την ταλαιπωρία που προκύπτει στην περίπτωση της οδικής μεταφοράς – υπερβολική κίνηση ή απρόβλεπτες καταστάσεις που σχετίζονται με συγκρούσεις μεταξύ συμμετεχόντων στην κυκλοφορία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μεταφορά ειδικών φορτίων που αιωρούνται σε ελικόπτερο αποδεικνύεται φθηνότερη και ταχύτερη λύση από τη χρήση ειδικά διπλωμένων γερανών ή άλλων τύπων σταθερών μηχανημάτων και εξοπλισμού για το σκοπό αυτό.

Μεταφορά φορτίου με ελικόπτερο – λεπτομέρειες προσφοράς

Οι λεπτομερείς όροι για την εκτέλεση της αεροπορικής μεταφοράς συμφωνούνται κάθε φορά με βάση τα δεδομένα που σχετίζονται με το είδος του φορτίου, την Προγραμματισμένη ημερομηνία εκτέλεσης, τη διαδρομή και λεπτομερείς συστάσεις και επιθυμίες του αποστολέα. Ανάλογα με αυτό, επιλέγονται βέλτιστα μηχανήματα από την άποψη των ενδιαφερόντων του, καθώς και προγραμματισμένη αποτελεσματική φόρτωση και γρήγορη μεταφορά στον προορισμό.

Ο υπολογισμός του κόστους βασίζεται στη διάρκεια χρήσης του ελικοπτέρου κατά την πτήση κατά την εργασία σε υψόμετρο, που υπολογίζεται από τη στιγμή της εκκίνησης του κινητήρα στη βάση μέχρι την απενεργοποίησή του στον προορισμό και εξίσου η πτήση της επιστροφής και την ολοκλήρωση της κράτησης του κινητήρα στο έδαφος. Επιπλέον, εκτιμώνται επίσης πρόσθετες υπηρεσίες που εκτελούνται από το προσωπικό εδάφους της ROTORS και των συνεργατών της, ή σχετίζονται με τη χρήση πρόσθετου εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Υπηρεσίες γερανού για την Κατασκευή ιστού ή σπιτιών

Το Mast Construction είναι ένας από τους τύπους εναέριων εργασιών που πραγματοποιούνται περισσότερο σε εναέριες εργασίες με χρήση ελικοπτέρων. Από πύργους κυψέλης ύψους 200 μέτρων στα βουνά έως πύργους GSM ύψους 40 μέτρων σε αστικές περιοχές, είναι δυνατή η κατασκευή τους. Η χρήση ελικοπτέρου κατά την ανύψωση του υλικού για την κατασκευή του σπιτιού ή του ιστού σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους κινητούς γερανούς σε συνδυασμό με τη χειρωνακτική εργασία στο έδαφος:

  1. Εκτός από το ότι είναι πολλές φορές πιο γρήγορο, το ελικόπτερο τοποθετεί επίσης όλο το υλικό ακριβώς στην καλύτερη θέση, όλα αυτά προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη έλξης και μετακίνησης υλικών κατά την κατασκευή
  2. Όταν τοποθετείτε βαριά και δυσκίνητα μέρη, το ελικόπτερο τοποθετεί το αντικείμενο στη θέση του, ενώ διατηρεί σχεδόν όλη την ανυψωτική δύναμη. Για παράδειγμα, αυτό αφήνει (μετατρέπετε) ένα τμήμα περιβλήματος ενός τόνου με λίγα μόνο κιλά για να τοποθετηθεί ακριβώς στη θέση του, πριν το ελικόπτερο χαλαρώσει τελικά τις συσκευές ανύψωσης (Τοποθέτηση ακριβείας ή εναέρια συναρμολόγηση/ αποσυναρμολόγηση).
  3. Το έδαφος στο εργοτάξιο και οι δρόμοι πρόσβασης δεν θα καταστραφούν από βαρέα οχήματα.
  4. Δεν χρειάζεται να κοπούν δέντρα ή βλάστηση για να παρέχεται πρόσβαση στην τοποθεσία, απλώς επεκτείνουμε τον ιμάντα ανύψωσης που χρησιμοποιούμε εάν υπάρχουν ψηλά δέντρα ή άλλα αντικείμενα στην τοποθεσία.
  5. Μπορούμε να χειριστούμε όλα τα logistics που σχετίζονται με την εργασία, όπως επαφή με διαχειριστές κατασκευών, κατασκευαστές και προμηθευτές. Μαζί τους καθορίζουμε τα βάρη που θα σηκωθούν, τη σειρά συσκευασίας, πού πρέπει να τοποθετηθεί το κάθε αντικείμενο κ.λπ.

Πιλότοι:

Άρτια εκπαιδευμένοι με χιλιάδες ώρες πτήσης σε κάθε είδους εναέρια εργασία. θα σας καταπλήξουν με την ακρίβειά τους, τις γνώσεις και το ήθος τους.

Πλήρωμα εδάφους:

 

Το καλά ενημερωμένο πλήρωμα εδάφους τόσο στα σημεία παραλαβής όσο και στα σημεία αποβίβασης είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή εκτέλεση μιας επιχείρησης μεταφοράς εξωτερικού φορτίου με ελικόπτερο. Διασφαλίζουμε ότι κάθε μέλος της ομάδας κατανοεί σε βάθος:

  • Σήματα Marshalling – προκειμένου να επικοινωνήσετε με τον πιλότο και τα άλλα μέλη του πληρώματος σε ένα θορυβώδες περιβάλλον.
  • Το άγκιστρο και ο μηχανισμός απελευθέρωσής του.
  • Η απόδοση και η ικανότητα ελιγμών του ελικοπτέρου εντός της περιοχής λειτουργίας.
  • Η επίδραση του ανέμου και των καιρικών συνθηκών στο ελικόπτερο και στο φορτίο.

Σε περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε μεγαλύτερα φορτία, η ROTORS έχει τη δυνατότητα να παρέχει διαφορετικά είδη ελικοπτέρων , κατόπιν συμφωνίας.

Θέλετε να συνεργαστούμε,
Επικοινωνήστε μαζί μας να συζητήσουμε για το project σας 2102284000

Μια ματιά στην καθημερινή μας δουλειά:

ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΦΟΡΤΙΩΝ:

Go Top
You cannot copy content of this page